17 november 2013

De meeste filmpjes op deze site zijn gemaakt met consumenten camera's (digital - DV). Het nieuwere materiaal is met full HD gemaakt. Er is momenteel een flink aanbod aan videocamera's. Het voert te ver om hierover op deze site uit te wijden.

Het is aan te bevelen een camera te gebruiken die je handmatig kunt scherpstellen. Tevens is het gebruik van een goed statief onontbeerlijk. Het statief moet zowel goed laag bij de grond als hoog kunnen worden gebruikt.Met het gebruik van een editingprogramma is de afronding van de film een feit. Soms leveren camerafabrikanten eenvoudige editingsoftware bij de nieuw aangeschafte camera. Hiermee zijn overigens ook prima resultaten mee te behalen. Uiteindelijk gaat het om de creativiteit en geduld van de filmer. De techniek is slechts een hulpmiddel en geen garantie voor een goed eindresultaat.

De grootte van de sensor van de videocamera is mede bepalend voor de kwaliteit van het videomateriaal. De meeste Handycam camera's hebben tov de semi- en professionele camera's vrij kleine sensors. De kwaliteit van de beelden van deze camera's zijn echter vaak uitstekend en bruikbaar. Ook is er een groot aanbod aan camera's die waterproof zijn en full HD.

Vroege glazenmaker ademhaling (17-11-2013)

Weidebeekjuffer territoriaal (21-9-2013)

Beek Tsjechië (16-9-2013)

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player