De meeste websites over libellen zijn gevuld met foto's. Websites met alleen video's over libellen zijn er in Nederland niet. Vanaf 2000 ben ik bezig met het filmen van o.a. libellen en dit heeft veel materiaal van verschillende libellensoorten opgeleverd. Met welk materiaal en hoe te filmen zie deze pagina

Foto's geven een bepaald beeld van een dier, meestal niet het juiste 'live' beeld. Door het gebruik van videobeelden wordt over het algemeen een beter beeld van dier en omgeving weergegeven. De kwaliteit van video (met name HD) kan concurreren met foto's, daarom heb ik gekozen voor het maken van een website met videobeelden. De scenes zijn over het algemeen kort gehouden, meestal niet langer dan 2 minuten. Nieuwe filmpjes zullen binnenkort toegevoegd worden en ook meer buitenlandse (Europese) soorten zullen in de loop van tijd toegevoegd worden.

Op Dutchdragonflies (Eng.) staan veel foto's van Nederlandse libellensoorten.

Veel kijkplezier!

René Manger

 

Met medewerking van Gerard Abbingh, Arjen Drost, Tieneke de Groot, Mars Muusse, Weia Reinboud, Willem Berends en Ronald van Seijen. Zij hebben videofilmpjes voor deze site aangeleverd.